A Sauber tulajdonos-főnöke, Peter Sauber a hazai nagydíja előtt megdicsérte Kamui Kobayashit: a svájci szakember szerint ugyanis ő az első japán pilóta, aki önmagában is van elég jó az F1-hez.

“Kamui az első japán versenyző, aki támogatói pénz nélkül került Forma-1-es csapathoz. A versenyzői képességei alapján van az F1-ben” – mondta Sauber, aki egyébként nem utazott el Japánba, ugyanis a jövőre érkező új szponzor, a Telmex főnökének esküvőjén vesz részt a hétvégén Mexikóban.

“A családom nagyon távol áll a motorsporttól. Édesapámnak egy szusiétterme van, még autója sem volt soha. Amikor 9 éves koromban elkezdett érdekelni a gokartozás, azt sem tudtam, hogy létezik a Forma-1” – mondta magáról a 24 éves Kobayashi.

A japánt a Sauber már jó ideje leszerződtette 2011-re is, mellé pedig a mexikói Sergio Perez ül majd jövőre. A svájci Blick egyébként arról ír, hogy Perez mellett tapasztaltabb jelöltek is kopogtattak a svájci csapatnál, a virgines Timo Glock és a Force Indiá-s Adrian Sutil is érdeklődött.

“A menedzsereik többször is felbukkantak Hinwilben – mint kiderült, hiába” – írta a lap veterán F1-es tudósítója, Roger Benoit.