F1: A Renault nem érti Räikkönent 2 A Renault néhány hete röppentette fel, hogy az F1-ből a tavalyi idény után távozott Kimi Räikkönen bejelentkezett náluk a 2011-es szezonra. Az idén ralizó finn neve azóta néhány naponta újra és újra elő is került, de a francia csapatnál mindvégig a kivárást hangsúlyozták.

Räikkönen pár nappal ezelőtt unta meg a dolgot, egy tegnapelőtti interjúban kijelentette, hogy soha nem is gondolt komolyan a Renault-ra, és egyébként is visszatetsző számára, ahogy visszaéltek a nevével. A Renault csapatfőnöke Japánban reagált a finn szavaira.

“Nem akartunk hasznot húzni Kimi imázsából, ahogy ő állította a sajtóban. A menedzserei megkerestek minket Spa után, tárgyalnia akartak. Mi azt mondtuk, várjanak, hízelgő a kapcsolatfelvétel, de még fel kell mérnünk Vitalij (Petrov) potenciálját, amikor döntésre jutunk, jelentkezni fogunk” – magyarázta az Autosportnak Eric Boullier.

“Azóta nem kerestük őket, mert még nem végeztünk Vitalij kiértékelésével, így nem volt mit mondanunk. Sosem használtam fel a médiát, nem tudom, milyen hasznunk lehetett volna abból, hogy szétkürtölöm, hogy Kimi nálunk kopogtat. Mi lenne ennek a célja” – mondta a francia álnaivan, hiszen világos, hogy az esetleges szponzorok számára csábító lehet egy korábbi világbajnokkal való kapcsolat.

“Végül komoly sajtóérdeklődés kerekedett, a média sokat írt a kapcsolatunkról. Talán azért, mert nem volt más téma, Kimit pedig felbosszantotta a médiafelhajtás.”

“De én tartottam a szavam, amikor pedig a nyilvánosság elé került a dolog, fair voltam. Hízelgő volt a megkeresésük, de ezenkívül semmit sem állítottam. Azt hiszem, mostanra világos mindkettőnk számára, hogy befejeztük a tárgyalást.”

“Nem kell elkeseredni Kimi nyilatkozata miatt, de azt nem értem, hogy miért kellett agresszíven beszélni és megvádolni minket. Sosem használnám fel a sajtót, mi csak a kérdésekre válaszoltunk. Nekünk is kellemetlenséget jelentett, mert újra és újra előkerült a téma.”

“Úgy voltunk vele, hogy érdekel minket dolog, ha úgy látjuk, Vitalij nem marad, de minek tárgyaltunk volna előtte? Lehet játszani a médiával, nyomást gyakorolni, de mi nem ezt a játékot játszottuk” – állította a Renault-főnök.