A Hispania a két héttel ezelőtti Szingapúri Nagydíjra idén immár harmadik alkalommal újból pilótát cserélt. A korábban egy alkalommal Bruno Senna, majd a Német Nagydíjtól Karun Chandhok helyére beültetett Sakon Yamamoto állítólag gyomorrontással küszködött, ezért az osztrák Christian Klien vezetett a délkelet-ázsiai városállamban helyette.

Klien ugyan azt mondta, hogy egyszeri beugrásról volt csak szó, de már a szingapúri hétvégén felmerült, hogy Yamamoto pénze elfogyhatott, így az időmérőn Sennát komoly különbséggel verő osztrák esetleg újra felbukkan. A kiscsapat a kedden kiadott futamelőzetesében nem árult el semmit arról, hogy ki is vezet majd Suzukában, a megszokottól eltérően egyik versenyzőtől sem voltak idézetek.

„A szerencsétlenül sikerült szingapúri verseny után szeretnénk újra mindkét autóval célba érni” – fogalmazott igen szűkszavúan a csapatfőnök.

Mivel Klien elég meggyőzően szerepelt legutóbb, így nem lenne meglepő, ha Suzukában újra lehetőséget kapna, és mivel a japán futamról van szó, az sem tűnt elképzelhetetlennek, hogy ezért megint Bruno Sennát állítják fel, hogy a hazai Yamamotót versenyeztethessék.

A HRT főnöke végül szerdán tisztázta a helyzetet, igaz, Colin Kolles azért nem zárta ki a „szponzori gyomorrontás” vagy épp egy lábtörés lehetőségét:

„A terveink szerint a szokásos versenyzőinkkel számolunk, azaz Sennával és Yamamotóval. Persze sosem lehet tudni, mi történik – mi van, ha valaki eltöri a lábát?” – fogalmazott a román-német szakember.