Eddie Irvine 1996-tól négy idényen keresztül volt Michael Schumacher csapattársa a Ferrarinál. Az akkoriban gyakorlatilag csak Schumi másodhegedűseként szereplő északír most azt mondja, hogy a hétszeres bajnoknak el kellene ismernie, hogy a visszatérése egyértelmű kudarc.

“Papíron nem tűnt rossz ötletnek a visszatérés. De már 2006-ban is hiányzott belőle valami, amikor Felipe Massa gyakran jobb volt nála. Három évvel később még több hiányzik. Az eredmény? Katasztrófa” – mondta a Gazzetta dello Sportnak.

Irvine szerint a németnek ideje lenne felhagyni a kifogások keresésével:

“Mindig ez az ‘ez egy új csapat új emberekkel’. De az első ferraris évében, amikor az autó pocsék volt, három futamot is nyert!” – mondta az expilóta, aki 1996-ban csak a 10. lett a bajnokságban, amikor a német a harmadik helyen végzett – idén Nico Rosberg a 7., míg Schumacher alig több mint harmadannyi ponttal a 10.

Irvine egyébként Schumacher fejlesztői mítoszában sem hisz:

“A Ferrari a vezetési tehetségéért szerződtette, fogalma sem volt az autó viselkedéséről. Michael nagyszerű versenyző, ha kap egy kerekekkel felszerelt bőröndöt, azzal is gyors lesz. Schumacher erőssége a vezetés, ennyi.”