Kamui Kobayashi belekóstolhatott már abba, hogy milyen érzés hazai közönség előtt versenyezni, teljes F1-es futamot azonban még nem teljesített Japánban. A jövő hétvégi suzukai futam lesz számára az első hazai viadal.

“Sokat jelent számomra, hogy F1-es pilótaként térhetek vissza Japánba” – mondta Kobayashi. “Tavaly már megízlelhettem ezt az érzést, amikor Timo Glock helyett részt vehettem a Toyotánál a pénteki edzéseken. Az rövid kaland volt, idén sok rajongó lesz a lelátókon.”

“Külön Kobayashi rajongói szektort állítottak fel a kettes és hármas kanyar között, kétezer férőhellyel. Az ide szóló jegyek már jó régen elfogytak, barátaimnak is szereztem belőlük, remélem, jól fognak szórakozni.”

“Keveset versenyeztem Japánban, utoljára 2003-ban vezettem itthon, a Forma-Toyota sorozatban. Akkor a rövidített pályán mentünk, nem az F1-es nyomvonalon, ráadásul csak 17 éves voltam akkor” – árulta el Kobayashi, akinek nem okoz gondot, hogy fiatalon elhagyta szülőföldjét versenyzői karrierje építése miatt, és aki eredetileg nem is autóversenyző akart lenni, hanem komikus.