A Forma-1-es csapatok 2008 nyarán alapított érdekegyeztető és -védelmi szervezete, a FOTA évente választ új elnököt. A posztot előbb a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo töltötte be,majd tavaly decemberi leköszönése után a mclarenes Martin Whitmarsh vette át a stafétát. 2011-re pedig újabb tisztújítás következik.

Az Autosport úgy tudja, hogy az elnöki székbe csak korábban bajnoki címet szerzett csapatból kerülhet valaki, így a jövő évre – ha nem újra a Ferrari vagy a McLaren adja a vezetőt – a renault-s Eric Boullier, a williamses Adam Parr a mercedeses Ross Brawn, és a siker esetén a Red Bull-os Christian Horner veheti át a posztot.  

Ross Brawn a FOTA alapítása óta a szervezet technikai munkacsoportjának vezetője, de az Autosport kérdésére azt hangsúlyozta, hogy az elnöki posztot nem ambicionálja.

“Élveztem a technikai munkacsoport élén eltöltött két évemet, de azt hiszem, számomra elég ennyi. Mindannyian szeretnénk visszaadni valamit a sportágnak, amitől annyit kaptunk, nekem nem ambícióm az elnök szerep” – mondta az angol.

“Minden csapatfőnöknek van napi munkája, egyéb dolgai, de azt is tudjuk, hogy milyen fontos a FOTA – kalapot emelek Luca di Montezemolo és Martin Whitmarsh előtt, amiért elnökhöz illően irányították a szervezetet.”

“Szerintem elvileg lehetséges, hogy Martin folytassa a munkát, amivel én elégedett is lennék, de még tárgyalnunk kell, majd meglátjuk – az biztos, hogy én nem vágyom erre” – szögezte le újra Brawn.

Whitmarsh legvalószínűbb utódjaként már nyáron felmerült a Williams elnök-vezérigazgatója, Adam Parr, a szakember pedig maga is örömmel fogadná a lehetőséget.