A három héttel ezelőtt még a világbajnokságot vezető Lewis Hamilton Monzában az Olasz Nagydíj első körében hajtott Felipe Massa Ferrarijának, a múlt hétvégén pedig szintén előzés közben ütközött a Red Bull-os Mark Webberrel. Hamilton a két nullázás után a bajnokság harmadik helyére csúszott vissza, hátránya négy futammal a vége előtt 20 pont az élen álló Webberhez képest.

Csapattársa, a bajnoki címért még szintén harcban álló Jenson Button szerint nehéz időszakot él meg Hamilton, de még nem szabad leírni, hasonló dolgok pedig bármelyik esélyessel megtörténhetnek még.

“Nem lehet nem sajnálni, mert elég kemény dolog így befejezni egy futamot” – mondta. “Az elmúlt két futamon balesetei voltak, ez egyáltalán nem jött jól neki.”

“De elég elszánt srác, korábbi világbajnok, aki újra szeretné megnyerni a címet. Azzal nem értek egyet, hogy a rossz versenyek után valaki erősebb lesz, az elmúlt két futam eléggé elkeserítő lehetett, nem szerzett pontot, kiesett, ez kemény.”

“De amikor ilyen kiélezett a bajnokság, öten küzdenek a címért, akkor mindenképpen előfordul az ilyesmi, nem ez volt az utolsó eset, amikor valaki így jár” – figyelmeztetett az angol, aki 177 pontjával az 5. helyen áll.

Maga Hamilton egy friss interjúban azt állította, hogy Monza és Szingapúr tükrében az utolsó négy versenynek már más felfogásban vág neki:

“Változtattam a hozzáállásomon. Ezután nem gondolok a bajnoki címre – igyekszem megnyerni a maradék futamokat, de elsősorban csak élvezni akarom a versenyzést” – idézte a 2008-as bajnokot a Salzburger Nachrichten.