A Force India a 2009-es idény utolsó harmadában vált sereghajtóból középmezőnybeli csapattá, az idei szezon első felében pedig erős középcsapattá. A silverstone-i alakulat pillanatnyilag kiélezett csatát vív a Williamsszel a konstruktőri hatodik-hetedik helyért – amely becslések szerint 5 millió dolláros különbséget jelent az év végi pénzosztásnál -, de míg a grove-iak teljesítménye az év közepe óta egyre erősebb, a Force India inkább lefelé tart.

A maradás és az átszerződés között ingadozó Adrian Sutil a német Auto Motor und Sportnak elárulta, hogy a csapatot igen érzékenyen érintette a technikai főnök, James Key tavaszi átigazolása a Sauberhez.

“Eredetileg úgy gondoltam, hogy nem jelent majd problémát. Bízom azokban, akik a helyére álltak. Az utódja, Mark Smith jól végzi a dolgát, de sajnos ki kell mondanom, hogy lemaradtunk. Már nem olyan könnyű az első tízbe kerülnünk az időmérőn” – mondta a csapatnál idén már negyedik évét töltő pilóta.

“Csak akkor látja az ember, hogy mennyit is ért valaki, ha már nincs ott” – tette hozzá.

Key távozása mellett további veszteséget jelentett a Force India számára, hogy tavasszal a Lotus is elcsábított tőlük három vezető beosztású szakembert.