Bernie Ecclestone Szingapúrban először ismerte el, hogy gond lehet a Koreai Nagydíjjal, az előkészületek ugyanis rettentő lassan haladnak. Az F1-vezér eddig optimistán állt a kérdéshez, most, hogy ő is borúlátóvá vált, a csapatok határozottan elkezdtek aggódni.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke természetesen szeretné, ha lenne verseny, Lewis Hamilton és Jenson Button így több értékes pontot szerezhetne a versenyben. “Sok pontot szeretnénk szerezni ott, több futamot akarunk” – jelentette ki Whitmarsh. “Azon információk alapján, amelyek eljutnak hozzánk, teljesen egyértelmű, hogy gondok vannak, de abból kell kiindulnunk, hogy Bernie és a koreaiak dolgoznak ezeken.”

Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke sem nyugodt. “Aggódunk, mert esetleg a semmiért adtunk ki egy rakás pénzt, feleslegesen dolgoztunk a felkészüléssel” – fogalmazott Boullier. “Nem könnyű előre megítélni, hogy készen lesz a pálya vagy sem, és ez nem jó jel.”

Christian Horner csapata, a Red Bull profitálhatna abból, ha idén egy verseny kiesne a naptárból, a szakember azonban biztos benne, hogy lesz futam. “Szerintem biztosan ott leszünk Koreában” – mondta Horner. “Beszélgettem korábban néhány illetékessel és nagyon magabiztosak voltak. Voltunk ott néhány héttel ezelőtt és jól haladtak a munkával, így optimisták vagyunk. Még minden repülőjegy-foglalásunk áll.”

A szervezők szerint a gondok ellenére megrendezik a versenyt. “Nincs problémánk a viadal október 24-i megrendezésével, a munkák majdnem teljesen befejeződtek” – nyilatkozta egy szóvivő. “Az FIA illetékesei egy teljesen elkészült pályát láthatnak majd, amikor két hét múlva sor kerül az utolsó ellenőrzésre. Ecclestone nyilatkozatát komoly üzenetként értékeljük, hogy fel kell pörgetnünk az előkészületeket a versenyre.”

A koreai helyzetet jól szemlélteti, hogy hétvégén megjelent az F1 2010 játék az eredeti koreai tervekkel, egy videóban ezt hasonlították össze Karun Chandhok három héttel ezelőtti felvételeivel.