Nick Heidfeld 14 futamos kihagyás után ezen a hétvégén tért vissza az F1-es versenyzéshez, de a Sauberbe visszaülő német egyelőre csalódott, a 15. helynél többre számított az időmérőn.

“Nem vagyok teljesen elégedett. Többet szerettem volna, azt hiszem, nem hoztam ki mindent az autóból. Persze talán nem is volt reális az elvárásom tekintetbe véve, hogy tegnap vezettem először ezt az autót, ezekkel a gumikkal.”

“Sokat kell még tanulnom, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan már meglesz az eredménye. Nem vagyok túl borúlátó a futammal kapcsolatban, mert az edzéseken a hosszú etapok elég jók voltak. Meglátjuk, mit tehetünk holnap!” – nyilatkozta a kvalifikáció után a 33 éves pilóta.

Míg Heidfeld “elvérzett” a Q2-ben, csapattársa, Kamui Kobayashi megint jó formában volt, a japán idén már negyedik alkalommal jutott a top10-be az időmérőn:

“Nagyon örülök. Sikerült pár jó kört mennem a kvalifikáción. Pénteken még nem volt könnyű, a pálya új a számomra, nehéz, és a fények és a meleg miatt elég különleges is. A szabadedzéseken még az autóval sem voltam teljesen elégedett. A csapat kiváló munkát végzett vele, az időmérőn szerintem sikerült belőle kihozni a lehető legjobb eredményt.”