Nem befolyásolja a jövőre először sorra kerülő Forma-1-es Indiai Nagydíj megrendezését az október 3-án, Újdelhiben kezdődő Nemzetközösségi Játékok körül kialakult helyzet – legalábbis az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint.

“Nem lesz semmi probléma, két, egymástól teljes egészében eltérő szervezetről beszélünk, ezért egyáltalán nem aggódom a rendezés miatt” – nyilatkozta csütörtökön Szingapúrban a 79 éves brit üzletember. – Azok az emberek, akik problémákat okoztak ennek az eseménynek a szervezésében, nem azonosak azokkal, akikkel az F1-es futamról tárgyalunk.”

Indiában a tervek szerint jövő októberben kerülne sor először Forma-1-es versenyre egy 5,14 km hosszú pályán, 35 km-re Újdelhitől.

A Nemzetközösségi Játékok megrendezése a héten került veszélybe, a várt delegációk sorra mondják le részvételüket a rossz biztonsági helyzet és a sportolók szállásainak állapota miatt.

Annak ellenére, hogy Ecclestone bízik az indiai szervezők munkájában, a Forma-1 már idén belefuthat egy hasonló blamázsba, hiszen az október végére tervezett első Koreai Nagydíj helyszínének építése botrányosan lassan halad, a jongami pályán még pár hete is elfogadhatatlan állapotok uralkodtak