A Sauber a múlt héten jelentette be, hogy a veterán Pedro de la Rosát a Szingapúri Nagydíjtól Nick Heidfeldre cseréli.

Az idén előbb a Mercedes tartalékosi, majd a Pirelli hivatalos tesztelői szerepét betöltő németet kiválóan ismerik Hinwilben, hiszen korábban hét idényt töltött a csapatnál. Ezért is hozták vissza most, de az újabb sauberes munka egyelőre szigorúan csak erre a szezonra szól.  

“A jövő évi pilótafelállásról nem kívánok beszélni, az egyelőre teljesen nyitott. Pillanatnyilag a Nickkel végzett munkára koncentrálunk” – mondta a tulajdonos-főnök, Peter Sauber a Stuttgarter Zeitungnak.

“Az összképet nézve a két pilóta (Kamui Kobayashi és de la Rosa) egy szinten volt, az időmérőn 7:7 volt az állás. De épp ez volt a gond, nem igazán tudtuk megállapítani, hogy mennyire is jó az autó”  – indokolta a spanyol Heidfeldre való cseréjét a svájci.

A csak 2010 végéig szóló együttműködés persze egyelőre mindkét félnek előnyös, hiszen a Sauber komoly szponzori pénzzel megtámogatott mexikói pilótát vagy akár Felipe Massát is ültetheti a már szerződtetett Kobayashi mellé, míg Heidfeld a pirellis tesztjein szerzett tapasztalatok és az utolsó öt futamon szinten tartott versenyrutinja miatt elég értékes lehet a pilótapiacon.

“Meggyőződésem, hogy ezek segítik a 2011-es tárgyalásaimat. A Saubernél mindkettőnk részéről nyitott a helyzet, vannak más érdeklődők is” – mondta a 33 éves pilóta.