Az Olasz Nagydíj óta cikkeznek arról a szaklapok, hogy az újonc Hispania súlyos anyagi gondokkal küzd és akár már idén bedobhatja a törülközőt. Egy friss interjúban Colin Kolles csapatfőnök ugyan cáfolta a híreket és mókásnak nevezte a pletykákat, most egy újabb verzió került elő a csapat jövőjével kapcsolatban.

Ez alapján az istálló lényegében már bedőlt, csak Bernie Ecclestone segítségével tudja végigcsinálni a szezont. Logikus megoldás lenne, hogy részesedést szerezzen benne az egyik olyan csapat, amely nem járt sikerrel az FIA pályázatán, az Epsilon Euskadit és a Jacques Villeneuve-Durango párost is érdekelné egy ilyen lehetőség.

Ehhez képest elképzelhető, hogy egy nevető harmadik, a 2009-ben hoppon maradt szerb Stefan GP lehet a megmentő, mely folyamatosan keresi az F1-es beszállás lehetőségét. Egyik fél sem kommentálta a híreket, mindenesetre a 2011-es autó alapja állítólag a Toyota T110 lehet, mert ugyan a japánokat a Lotusszal is összeboronálták nemrég, az autógyártó mégis inkább a HRT felé húz.

Szerb mellett cseh befektetők játszhatnak szerepet az üzletben, a Stefan GP “az év végén” veheti át a HRT irányítását.