Az Indiai Nagydíj beszállásával a 2011-es Forma-1-es versenynaptár eddig sosem látott hosszúságúra, 20 futamosra dagadt. Komoly kérdés, hogy meddig marad ez rekord, hiszen 2012-ben érkezik az új Amerikai Nagydíj, Róma és Oroszország beszállását 2013-14-re tervezik, valamint Franciaország visszatérése is újra és újra felmerül.

Míg a csapatok szervezete, a FOTA leendő vezetője, a williamses Adam Parr nemrég pozitívan nyilatkozott a további bővítések lehetőségéről, az F1-es társadalom többségét aggasztja a versenynaptár kiterjesztése.

“Mi is szeretnénk ezeket a versenyeket, mert jó a Forma-1 számára, de elérünk egy kritikus határt abban a tekintetben, hogy emberileg mit lehet bírni” – fogalmazta meg az általános vélekedést a mercedeses Ross Brawn.

Korábban Bernie Ecclestone még 25 futamos idényt is emlegetett, de egy friss, a Times of Indiának adott interjújában sokkal józanabb hangot ütött meg:

“Igazából 16 futam környékén kellene lennünk. 20 sok, ez a határ. Több nem lehet. Sikerült 20 futamot beszorítanom, de ezen már nem szeretnék emelni, különben vérfürdő lesz” – mondta viccelődve az F1 ura.