Bernie Ecclestone nagyon szeretné, ha Karun Chandhok a HRT-nél jobb képességű csapat autójában bizonyíthatna jövőre, a vezér szerint az indiai pilóta megérdemelné a lehetőséget. Ecclestone-nak nagy szerepe van Chandhok F1-es debütálásában, az indiai köszönetet is mondott neki szerződése aláírásakor azért a támogatásért, amit neki és családjának nyújtott.

Ecclestone inkább üzleti megfontolásból áll Chandhok mögött, akinek egyik szponzora az indiai pályát építő Jaypee Sports. Ecclestone Indiát a világ egyik legfontosabb gazdasági szereplőjének tartja, ezért hazai pilótát is vinne az első, 2011-es Indiai Nagydíjra. “Nyilvánvalóan nagy segítség, hogy van egy indiai csapat a mezőnyben, de egy indiai pilóta még nagyobb dobás lenne” – mondta Ecclestone. “Egyértelműen egy jobb autóban szeretném látni Karunt jövőre.”

“Olyan csapatba kellene kerülnie, ahol megmutathatja valódi képességeit. Ha jó autót kap, szerintem nagyon-nagyon jó lehet, idén olyan helyen kötött ki, ahol semmit nem tehetett.” Múlt hétvégén Lewis Hamilton is Indiában járt egy PR-rendezvényen, a világbajnok szintén támogatásáról biztosította Chandhokot.

“Karun nagyon jó pilóta” – fogalmazott Hamilton. “Megérti a legkisebb apróságokat is, ha jobb autóba ülhetne, jelentős javulást mutathatna.”