Mexikói tinédzser lesz jövőre a Sauber tartalékosa, a 19. születésnapját augusztusban ünnepelt Esteban Gutierrez szerződtetését megerősítette a csapat. Gutierrez idén a GP3-ban brillírozott, szerződtetésével megnyílt az út azelőtt, hogy a Telmex és vele a világ egyik leggazdagabb emberének számító mexikói Carlos Slim a csapat mögé álljon szponzorként.

Gutierrez idén megnyerte a GP3-as sorozatot az ART-tal, arra is volt halvány esélye, hogy versenyzői állást kapjon a Saubernél. Erről Nick Heidfeld korai szerződtetése miatt végül lecsúszott, de Monzában úgy fogalmazott, hogy nem akarja elsietni az F1-es debütálást, teljesen felkészülten akar bemutatkozni. Erre jó lehetőséget kínál számára a tartalékosi szerződés.

“Esteban korához képest elképesztően érett, nagy megtiszteltetés számunkra, hogy csatlakozik hozzánk” – fogalmazott Peter Sauber csapatfőnök. “Biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan fog fejlődni, megnyerő modorával és állandó tanulási vágyával már most nagyon népszerű a csapaton belül.”

“Sokat tanulhatok így a Forma-1-ről és a háttérről is” – mondta Gutierrez. “Célom, hogy bekerüljek ebbe a világba, igazán hálás vagyok Peter Saubernek azért, hogy bízik bennem és a képességeimben.”