Ugyan Michael Schumacher még a nyáron leszögezte, hogy minden találgatás ellenére 2011-ben is marad a Forma-1-ben, de a visszavonulásáról szóló spekulációk azóta sem hagytak alább.

Schumacher sikertelen visszatérése, valamint a Mercedes GP idei eredménytelensége kapcsán felmerült, hogy mind a hétszeres bajnok, mind a csapatfőnök, Ross Brawn távozhat – az egykori F1-es csapatfőnök, ma a BBC szakkommentátoraként dolgozó Eddie Jordan a múlt héten például így vélekedett:

“Azt hiszem, Schumacher kiábrándult és tényleg a búcsún gondolkozik. Nagy volt a mozgás a Mercedes motorhome-ja körül Monzában, több menedzser is felbukkant a csapatnál, túl sok jel utal arra, hogy Michael nem tölti ki hároméves szerződését.”

Jordan BBC-s kollégája, Jonathan Legard a hétvégén a Twitteren fejelte meg a fentieket: “Úgy hallom, hogy Sutil a fő jelölt arra az esetre, ha Schumacher úgy dönt, távozik a Mercedestől. Sutilnak nincs szerződése a Force Indiával jövő évre” – közölte az angol tévés.

Adrian Sutil idén számos alkalommal utalt rá, hogy egy jobb ajánlat kedvéért elhagyná jelenlegi csapatát, de eddig leginkább a Renault-hoz kötötték őt. A német azonban maga is említette már a Mercedest, mint lehetséges célt, és a nemzetisége is tökéletesen passzolna ehhez.

Sutil Mercedeshez való szerződése egyébként nem jönne rosszul a német gyártónak, hiszen egy másik protezsáltjuk, a Német Túraautó-bajnokságban nagyon sikeres Paul di Resta így tartalékosból állandó versenyzővé léphetne elő a szintén Mercedes-motorokat használó Force Indiánál.

“Azt hiszem, igen jók az esélyei egy Forma-1-es ülésre. Természetesen remélem, hogy velünk marad (a DTM-ben), de tudom jól, hogy minden lehetőséget meg kell ragadnia, teljes mértékben támogatom is” – mondta a skótról a DTM hétvégi oscherslebeni fordulóján a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.