A Sauber-csapat a hét elején erősítette meg, hogy a spanyol Pedro de la Rosát Nick Heidfeldre cseréli a Szingapúri Nagydíjtól. A Saubernél korábban összesen hét szezont eltöltött német idén a kispadon volt, előbb a Mercedes tartalékosi, később a Pirelli tesztelői szerepét töltötte be, így nagyon várja, hogy újra versenyezhessen.

“Alig várom, hogy újra az autóba ülhessek! Nem csak általában versenyzést várom nagyon, külön öröm, hogy az első futamom a Szingapúri Nagydíj lesz, ugyanis rögtön az egyik kedvencem lett a pálya, amikor két éve először vezettem rajta. Azt természetesen nem igazán tudhatom, hogyan fekszik majd az autónak a pálya, hiszen nem vezettem még, de az eddig látottak és hallottak alapján, jobban teljesíthet majd, mint Monzában” – mondta a 33 éves pilóta.

“Egy másik pozitívum, hogy valószínűleg használhatom majd a tavalyi ülésemet. Ezzel nemcsak munkát spórolunk meg, de igazán kényelmes is, mert nagyon jó ülés, általában pedig nagyon sok finomhangolásra van szükség, amíg megfelelő lesz. Nagyon várom azt is, hogy megismerjem (az új technikai főnököt) James Keyt és a csapattársamat, Kamui Kobayashit és megkezdjük a közös munkát” – magyarázta a korábban 167 futamon indult Heidfeld.