A Sauber kedden jelentette be hivatalosan, hogy elbúcsúztatta Pedro de la Rosát, és a spanyol veterán helyére a Nick Heidfeldet hívta vissza.

A németet tavaly év végén nem szerződtette újra a hinwili csapat, így 2010-nek a Mercedes tartalékosaként vágott neki, de augusztusban váltott, a jövő évben belépő gumiszállító, az olasz Pirelli hivatalos tesztpilótája lett. Heidfeld három teszten vett részt a gumigyártóval, az új sauberes szerződés miatt azonban az e heti jerezi munka után az összeférhetetlenség elkerülésére otthagyja az állást.

Heidfeld távozása miatt a Pirellinek új tesztelőt kellett keresnie, ami nem is tartott sokáig, már tegnap bejelentették, hogy a munkát a Renault-nál a tavalyi idény második felében szerepelt svájci-francia Romain Grosjeannal folytatják.

“Rövid idő alatt nagyon sok tapasztalatot gyűjtött már, többek között a GP3-as gumijaink fejlesztésénél is, biztos vagyok benne, hogy hasznos visszajelzéseket kapunk majd tőle” – indokolt a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.

A 27 éves Grosjeant Nelsinho Piquet elküldése után a GP2-ből léptette elő a Renault tartalékosból állandó versenyzővé, de a francia a csapat legválságosabb időszakában nem tudott túl sokat mutatni hét futam alatt, így nem is kapott lehetőséget 2010-re. Idén az FIA GT1 világbajnokságban és az Auto GP sorozatban állt rajthoz, nemrég pedig a GP2-ben ugrott be a Renault fiókcsapatához, a DAMS-hoz, hogy helyettesítse a sérült Ho-Pin Tungot.

A pirellis tesztelői szerep valószínűleg jelentősen megnöveli Grosjean 2011-es F1-es visszatérési esélyeit.