Monzában is ott volt

Monzában is ott volt

Monzában is ott volt


Hangsúlyozva, hogy csak pletyka, érdekes hírt közölt a Die Welt. A német lap rámutat, hogy az utóbbi időben többször látták Flavio Briatorét a Ferrari főhadiszállásán, Maranellóban. Júliusban kezdődtek a látogatások, ahogy arról mi is beszámoltunk, de azóta is többször járt ott. Legutóbb pedig Monzában is feltűnt a Ferrari épületében.

Még áprilisban lemondott Luca di Montezemolo a Fiat elnöki székéről, helyét pedig a céget évtizedeken át irányító Gianni Agnelli unokája, John Elkann eddigi alelnök vette át. A lap szerint Elkann veszi majd át a jövőben a Ferrari irányítását is. Ha ez megtörténik, akkor jöhet el Briatore ideje.

A Fiat-csoport jelenlegi vezetése nem tökéletesen elégedett a Ferrari eredményeivel a Forma-1-ben, ezért leváltanák Stefano Domenicalit, az ő helyére szemelték ki Flavio Briatorét. A karizmatikus olasz korábban a Benettonnal és a Renault-val is konstruktőri bajnoki címet nyert.

Elkann (hátul) vezetésével jöhet Briatore

Elkann (hátul) vezetésével jöhet Briatore

Elkann (hátul) vezetésével jöhet Briatore


Briatore állítólag Monzában tárgyalt az autógyár vezetésével, ott volt Luca di Montezemolo, John Elkann és a Fiat-csoport ügyvezető igazgatója, Sergio Marchionne is.

Mikor újságírók megkérdezték a látogatásáról, azt mondta: “Találkozom Bernie Ecclestone-nal és repülők vissza Londonba.” Ugyanakkor volt egy kedves szava a Ferrarihoz is. “Fantasztikus újra visszatérni, találkozni a barátokkal és itt lenni Olaszországban. A Ferrarié az első rajthely, mindenki boldog. Szóval egyszerűen fantasztikus.”

Briatore ugyanakkor a visszatérését firtató kérdésre is rejtélyesen nyilatkozott: “Meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta. “Nem leszek ott Szingapúrban. Teljesen boldog vagyok otthon, jól érzem magam és elégedett vagyok a dolgokkal, ahogy vannak.”

Max Mosley, az FIA korábbi elnöke is úgy tudja, hogy Briatore visszatér, bár ő versenyszervezőként képzeli el.