Az Olasz Nagydíj hétvégéjén a régi csapatok közül utolsóként a Toro Rosso autójára is felkerült az F-csatorna, de a faenzai alakulat végül nem profitált belőle a futamon, még nem működött jól az aerodinamikai megoldás.  

Az F-csatornát első ízben Sebastien Buemi tesztelte a múlt héten Vairanóban, de a fejlesztés további vizsgálatokat kíván, így ezen a héten Jaime Alguersuari is tesztelni fog, a spanyol a kipufogós diffúzort is csiszolgatja majd. A kiscsapatnak égető szüksége van a javulásra, hiszen egyelőre csak az újonc alakulatokat előzik meg a konstruktőri küzdelemben.

“Csak most kezdjük az ismerkedést (az F-csatornával), sokat kell még dolgoznunk rajta. Monzában pár kör után le is szereltük” – mondta Buemi. “Talán Szingapúrban már felkerülhet az autóra. Ha jól haladunk, az idény végére talán erőből küzdhetünk majd a Williamsszel és a Mercedesszel” – mondta igen optimistán a svájci.

Mivel az F-csatorna 2011-ben már nem használható, így a Toro Rosso az idővel is versenyben áll: minél később vetik be a rendszert, annál inkább kidobott pénzzé válik a fejlesztésére szánt összeg.