Vasárnap röppent fel, hogy a Sauber azonnali hatállyal elküldi Pedro de la Rosát, hogy a spanyol helyére Nick Heidfeldet ültesse, ma pedig megérkezett a hivatalos bejelentés is. A német a héten még a Pirellivel tesztel Spanyolországban, a szerződése péntektől él és az idény végéig tart.

“Nehéz döntés volt ez számomra, szeretnék köszönetet mondani Pedrónak a profizmusáért. Nick szerződtetésével olyan pilótát kaptunk, akit nagyon jól ismerünk, és aki jobban segít majd felmérni az autónk potenciálját” – mondta a csapat tulajdonos-főnöke, Peter Sauber, utalva arra, hogy Heidfeld 2001 és 2009 között két év kihagyással hét teljes idényt töltött a hinwili csapat pilótájaként.

A veterán de la Rosa “meglepőnek” nevezte a cserét, de azt mondta, hogy tiszteletben tartja a döntést. “Mindenkinek sok szerencsét kívánok az idény hátralevő részére. 2011-ben továbbra is a Forma-1-ben szeretnék lenni” – tette hozzá a 39 éves spanyol.

Heidfeld pirellis tesztelői munkájának folytatása egyelőre bizonytalan: “Nick a héten Jerezben tesztel velünk, utána leülünk és megbeszéljük a lehetőségeket. Szeretnénk megtartani, ha lehet, de meg kell vizsgálnunk, hogy ez logisztikailag megoldható-e” – közölte a Pirelli szóvivője.

Ha fel kell adnia az állást, helyére ideális jelölt lehet az F1 egyik legjobb tesztpilótájaként számon tartott de la Rosa. A gumitesztelői állás amúgy is jól jöhet a spanyolnak:

“Szerintem egyértelmű, hogy ez segíthet. Nem titok, hogy nem a pénzért vállaltam a teszteket, hanem hogy így szerezzek versenyzői állást 2011-ben. A tudásom bármelyik csapat számára érték lehet” – magyarázta Heidfeld még a múlt hétvégén.