Augusztusban röppent fel a hír, hogy a Forma-1-es csapatok szervezete, a FOTA elnöki posztjára az év elején megválasztott McLaren-főnök, Martin Whitmarsh hamarosan átadhatja a helyét a williamses Adam Parrnak.

Whitmarsh erre reagálva azt nyilatkozta, hogy legalább 2010-ig, a mandátuma lejártáig marad, de Parr egy friss interjúban elismerte, hogy valóban ő lehet a mclarenes utódja.

“Igen, van ez a pletyka” – mondta a leendő Amerikai Nagydíj helyszínén tett látogatásakor. “A csapatunk nagyon büszke lenne erre. Szerintem sok a tennivaló, és ha lehetőséget kapunk, akkor nagy energiával és nagy alázattal állunk neki a kihívásnak” – mondta az American Statesmannek nyilatkozva.

Parr arra is utalt, hogy Whitmarsh-sal ellentétben nem utasítja el, hogy akár 20 fölé is emelkedjen a versenyek száma. Az FIA által a héten nyilvánosságra hozott versenynaptár már 20 futamot tartalmaz, a williamses szerint pedig még lenne néhány helyszín, amit be kellene emelni.

“A rá következő évben (2012-ben) már jövünk az USA-ba is, azaz feltéve, hogy nem ejtünk más versenyt, 21 futamunk lesz 20 országban. De akkor még mindig nincs nagydíj Franciaországban és Oroszországban, véleményem szerint legalább ebben a két országban még ott kellene lennünk!”

A Williams-főnök azonban egyelőre nem bízik abban, hogy Bernie Ecclestone terve megvalósul és pár éven belül akár két amerikai futam is lehet:

“Szerintem haladjunk csak lépésenként. A jövőben talán elképzelhető, de nem hiszem, hogy ennek a rövid távú tervek között kellene szerepelnie.”

Parr üdvözölte, hogy az FIA nem választott 2011-re új csapatot, és az újak támogatásának szükségességét többször hangsúlyozó Whitmrash-sal ellentétben azt sem bánná, ha az idei újoncok közül kidőlne egy-kettő:

“Nem hiszem, hogy kellene 13 csapat. Szerintem 12 a maximum, személy szerint pedig csak tízet szeretnék látni. Úgy gondolom, nagyon is valós lehetőség, hogy elveszítünk egy-két csapatot. A Forma-1 fejlődéséhez tartozik az is, hogy a csapatok jönnek-mennek. A hetvenes évek óta azt hiszem 55 csapat dőlt ki. Brutális a versengés, van, aki nem éli túl. Szóval ha úgy alakul, hogy jövőre csak tíz csapat lesz, nekem az is megfelel.”