Úgy döntött a Nemzetközi Automobil Szövetség, hogy egyik jelentkező sem alkalmas a belépésre, így 13 helyett jövőre is 12 csapat szerepelhet a Forma-1-ben. Elfogadják a döntést az érintettek, az Epsilon Euskadi a bejelentés után el is ismerte, hogy nem állt rendelkezésére a szükséges anyagi fedezet.

A csapat ugyanakkor nem zárja ki, hogy még sikerül összeszednie a szükséges összeget, ebben az esetben jelentkezik az FIA-nál, abban bízva, hogy esetleg mégis csatlakozhat a mezőnyhöz. “Tiszteletben tartjuk az FIA döntését, amelynek értelmében nem lesz 13. csapat jövőre” – mondta Joan Villadelprat, az Epsilon Euskadi főnöke.

“Személyes véleményem, hogy jobb üresen hagyni egy helyet, mint feltölteni egy olyan csapattal, amely esetleg képtelen teljesíteni a követelményeket és betartani a határidőket. Kezdettől fogva tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert ahogy sokszor mondtam, még nem áll rendelkezésünkre a szükséges költségvetés. Befektető nélkül nem tudnánk olyan F1-es programot teljesíteni, mint szeretnénk.”

Villadelprat nem zárja ki, hogy egy meglévő csapattal (a korábbi híreknek megfelelően valószínűleg a HRT-vel) együttműködve esetleg mégis beszáll a csapat az F1-be. “A 13. licenc csak az egyik út volt. Fontolgatunk más lehetőségeket is, amelyek a pályázati úttól teljesen különbözőek. Még nincs konkrétum, dolgozunk ezeken és az anyagi háttér előteremtésén is.”

Jacques Villeneuve sem adta még fel, a kanadai és a mögötte álló befektetők akár csapatot is vennének. “Váltunk a B tervre, mely az egyik meglévő istálló megszerzését jelenti” – nyilatkozta Villeneuve, aki azért óvatosan kezeli a kérdést. “Ez valószínűleg kicsit drágább lesz és szabad kezet kell kapnunk. Nem akarunk olyan partnereket, akiket nem mi választottunk és lehetnek olyan szerződések is, amelyek ütköznek terveinkkel.”

“Nagyon bízunk például az autónk formatervében, használni akarjuk, nincs szükségünk egy meglévő konstrukcióra. Csak most hallottam a híreket, úgyhogy még nincs menetrend a folytatásra, le kell ülnöm a partnereimmel, hogy kidolgozzuk a stratégiát.”