A múlt héten Róma polgármestere, Gianni Allemanno egy tévéinterjúban hangsúlyozta, hogy a tervezett városi futam terve továbbra is él, a versenyt 2012-ben vagy 2013-ban rendezhetik meg. Allemanno ugyan azt is kiemelte, hogy a római futam nem kívánja kiszorítani a versenynaptárból az Olasz Nagydíj otthonát, Monzát, de úgy tűnik, ez nem nyugtatta meg az érintetteket.

A Monzának otthont adó Lombardia regionális sportbizottságának tagja, Monica Rizzi arra szólította fel a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót, hogy valljon színt, melyik helyszín mellé áll.

“Monza hozzátartozik a régió történelméhez, a Forma-1-es versenynaptár egyik legnépszerűbb helyszíne, 1922 óta a büszkeségünk. Azt hiszem, itt az ideje, hogy di Montezemolo elárulja, a Ferrari támogatja vagy ellenzi Rómát. Mivel a legtöbb Ferrarit Észak-Itáliában adják el, szerintem helyén való lenne (Monzát támogatni)” – idézte a Corriere dello Sport a tisztviselőt.

Rizzi egyébként elég biztosra mehet, hiszen a Ferrari-elnök már a római verseny tervének első felbukkanása idején is kiállt Monza mellett.