Bár az elmúlt hetekben egyre komolyabb kételyek merültek fel az október 22-24-re tervezett első Koreai Nagydíj megrendezésével kapcsolatban, a szervezők a hétvégén megtartották a “félkész” versenyhelyszín hivatalos megnyitóját.

A jongami pályára kilátogató több mint 4000 nézőt koreai túraautók és a Formula BMW-k bemutatója mellett a Red Bull Forma-1-es demója is szórakoztatta, a HRT-nél kispadra ültetett Karun Chandhok egy RB5-össel ment körbe.

“Igazán érdekes a nyomvonal. Többféle kanyar van, azt hiszem, az első szektorban előzéseket is láthatunk, van két hosszú egyenes hajtűkkel a végén. Az első kanyar utáni egyenes nagyon hosszú, Sanghajhoz hasonlóan itt is lehet majd szélárnyékban követni. A hetes kanyartól egy gyors, kanyargós rész kezdődik egészen a célig, azt hiszem, a Red Bull-os srácok nagyon szeretni fogják a második és harmadik szektort” – írta le a pályát az indiai.

“Ami az épületeket illeti, a garázsok és a csapatszállások késznek tűnnek, de óriásiak! A csapatoknak 30 százalékkal több bútort kell majd hozniuk. A lelátók is késznek tűnnek nagyjából, de a pályán még dolgozni kell az aszfalton és a kerékvetőkön. A szervezők szerint beleférnek majd az időbe. A helyszín szép, a tengerre néz.”

“Egyértelműen érezhető az F1 iránti izgalom, sokan voltak ma a rendezvényen, pedig nem is hirdették nagyon. A sajtóérdeklődés is nagy volt. Állítólag már jelentős mennyiségű jegyet adtak el. Nagyszerű volt újra a Red Bullt vezetni, köszönöm a HRT-nek, hogy elengedtek erre a bemutatóra!”