Az egykori Arrows-, Benetton-, Williams- és Ligier-pilóta, a Forma-1-ben 1983 és 1993 között versenyző Thierry Boutsen egy friss interjúban a “régi szép időkről” beszélt, elpanaszolva, hogy mára elembertelenedett, sterillé vált a száguldó cirkusz.

“Hatalmas a különbség. Mostanra teljesen felülkerekedett a technika. Amikor én kezdtem az F1-ben, nem voltak számítógépek, laptopok még nem is léteztek. Egészen másképp dolgoztunk. A pilóták a tapasztalatukra hagyatkoztak az autó beállításait és a mérnökkel való közös munkát illetően – nagyon szoros kapcsolatban voltak. Ma teljesen más, régen sokkal erősebb volt az F1 emberi oldala” – magyarázta az indiai F1Pulse.comnak a belga.

“Én úgy éreztem, hogy akkoriban a pilótáknak is kiváló volt a kapcsolata egymással, együtt vacsoráztunk, együtt utaztunk. Emlékszem, egyszer Nizzából indultunk a repülőmmel, és tízen voltunk a gépen, köztük Senna, Alboreto és a többiek, összesen öt F1-pilóta együtt – ma ilyet már nem látni.”

“A mai pilótáknak a műszaki titkok miatt szinte nem is szabad egymással beszélniük. Mi szerettünk együtt lenni, az autóban ülve és azon kívül is. Sok időt töltöttünk együtt, ettünk, utaztunk, buliztunk, a kapcsolat a versenyzők, a csapattársak között is mindig jó volt” – idézte fel az F1 “utolsó aranykorát” az 53 éves pilóta.