Három hetük maradt a Koreai Nagydíj szervezőinek, hogy elfogadható állapotba hozzák a még mindig építés alatt álló pályát, szeptember 21-én tartja utolsó ellenőrzését a helyszínen Charlie Whiting. A versenyigazgató a Szingapúri Nagydíj előtt tesz egy kis kitérőt, vizsgálata éppen harminc nappal előzi meg a verseny kezdetét, ez ugyanis F1-es értelmezés szerint a csütörtök, az arra kijelöltek sajtótájékoztatójának napja.

Koreával így is kivételezik az FIA, a szabályok ugyanis azt írják elő, hogy a végső vizsgálatnak 90 nappal kell megelőznie a rajtot. Adam Cooper blogjában felbukkant egy fotó, mely felülnézetből mutatja a pályát, a felvétel alapján bőven akad még munka. Szinte biztos, hogy százszázalékos állapotba nem kerül a pálya októberre, Bernie Ecclestone-nak így fejtörést okozhat, hogy vajon mit fognak szólni a tévénézők egy olyan versenyhez, amely láthatólag építési területen zajlik.

Amennyiben Whiting úgy dönt, hogy törölni kell a versenyt, az komoly kellemetlenséget okozhat mindenki számára, a csapatok ugyanis már megszervezték ázsiai körútjukat, egy esetleges szeptember végi bejelentés után kevés idejük maradna az átszervezésekre. Amennyiben a versenyt törlik, a jövő évi naptárban sem szerepelhet az előírások szerint.