A Magyar Nagydíj utolsó köreiben a mezőny két veteránja, Rubens Barrichello és Michael Schumacher ádáz csatát vívott az utolsó pontszerző helyért. Amikor a mercedeses német már nem tudta tovább maga mögött tartani egykori csapattársát, a célegyenesben előzni próbáló brazilt a bokszutca betonfalára szorította, alig néhány centimétert hagyott a számára.

A sportszerűtlen és veszélyes manőverért Schumachert meg is büntették, 10 helyes rajtbüntetést kapott a Belga Nagydíjra, de közvetlenül a futam után egyenesen azt nyilatkozta, hogy még így is túl sok helyet hagyott a riválisnak, és másnap is inkább csak félszívvel kért elnézést.

Úgy tűnik, a széles körű felháborodás miatt Schumacher a szünet alatt továbbgondolta a történteket, ugyanis végül közvetlenül is bocsánatot kért az általa a Hungaroringen még nyafogósnak beállított Barrichellótól.

“Kaptam ma tőle egy sms-t. Valaki mondta neki, hogy én úgy éreztem, szándékosan a falnak akart szorítani, megírta, hogy nem ez volt a helyzet és bocsánatot kért. Mondtam, hogy köszi, rendben van. Elfogadtam a bocsánatkérést, jó hétvégét kívántam neki, az élet megy tovább” – mesélte Spában a hétvégén 300. versenyét ünneplő brazil.