Flavio Briatorét a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tavaly ősszel örökre eltiltotta a Forma-1-től, amiért a Renault akkori csapatfőnöke szándékos baleset okozásában konspirált a 2008-as Szingapúri Nagydíjon. Az olasz az eltiltást bíróságon támadta meg, amely törölte is a büntetést, ezek után az FIA és Briatore a további jogi birkózás helyett kiegyezett, a volt vezető 2012 után visszatérhet az F1-be.

Briatore idén már több futamon is felbukkant, és sokan úgy vélik, hogy az olasz a közeljövőben barátja, Bernie Ecclestone mellett vállal majd szerepet a Forma-1 szervezésében. Ecclestone egy másik barátja, a volt FIA-elnök Max Mosley is úgy tudja, hogy Briatore visszatérhet.

“Ez nagyon is lehetséges! Ha visszatér, biztosan nem csapatfőnökként teszi majd, sokkal inkább versenyszervezőként és pilótamenedzserként. Bernie és Flavio jó barátok, gyakran ebédelnek együtt a Flavio londoni irodájával szemközti étteremben. Ennyit tudok” – mondta a német Weltnek.

Mosley – aki bevallása szerint ma is tartja a kapcsolatot Ecclestone-nal – egyébként azt jósolja, hogy hamarosan véget érhet a Forma-1-ben pillanatnyilag uralkodó békeidőszak.

“A sportban érdekelt felek – a csapatok, az FIA és Bernie – között állandóak a súrlódások. Az együttműködés nagyon törékeny. Ennek a háromszögnek a megerősítése olyan probléma, ami komoly hozzáértést igényel.”