A Koreai Nagydíj ugyan bekerült a 2010-es versenynaptárba, de a futam megrendezését azóta is bizonytalanság övezi, a jongami pálya építésével kapcsolatban újra és újra rossz hírek érkeznek.

Bár az FIA-s Charlie Whiting a júliusi szemléje után azt mondta, hogy elégedett a munkálatokkal, azóta újabb megtorpanás történt. A pályán elvileg augusztus végén rendezték volna az első versenyeket, az ázsiai Festival of Speed és az Asia GT-bajnokság futamait, de a szervezők nemrég bejelentették, hogy ezeket szeptember végéig elnapolták.

Az indoklás szerint a rossz időjárás miatt csúsztak meg az építkezéssel, de a hivatalos megnyitót szeptember 5-ére ígérték. A spanyol AS által bemutatott, állítólag a múlt héten készült fotó azonban ezt is kétségessé teszi, ugyanis jól látszik, hogy az 5,6 kilométeres pálya egyes szakaszain még hiányzik az aszfaltozás, a kerítések és korlátok, más létesítmények pedig még az építés kezdeti szakaszában járnak.

A Koreai Nagydíj bizonytalan sorsa kapcsán felmerült már, hogy ha nem tudják megrendezni a futamot az ázsiai országban, szükségmegoldásként a franciaországi Magny-Cours-ba vihetik a versenyt.