Bernie Ecclestone néhány héttel ezelőtt arról beszélt, hogy a 2010-ben érkezett újonccsapatok közül kettőnek nincs helye a Forma-1-ben, és szerinte még az idény vége előtt össze is omolhatnak. Mivel az F1 ura hangsúlyozta, hogy a Lotust szeretné továbbra is a sportágban látni, nyilvánvaló volt, hogy a Hispaniára és a Virginre célzott – az utóbbi csapatnál nem is örültek ennek.

“Nem voltam valami boldog, mert az ilyen megjegyzések komolyan árthatnak a hozzánk hasonló csapatoknak. Nehéz helyzetben vagyunk, ugyanúgy, mint a többi új csapat” – mondta a Virgin főnöke, John Booth a Motorsport-total.comnak arra utalva, hogy a vészmadárkodás elriaszthatja a támogatókat az egyelőre amúgy is eredmény nélküli csapatoktól.

Booth azért hozzátette, hogy szerencsére a Virgin szponzorainak többsége hosszabb távra kötelezte el magát mellettük, és arra is kitért, hogy az új csapatok a megegyezés alapján az év végén körülbelül 10 millió euróra számíthatnak Ecclestone-tól, aki talán nem bánná, ha nem kellene ezt kifizetni nekik.

A csapatfőnök azonban azt is hangsúlyozta, hogy az idei küszködés nem meglepő, és nem jelent csalódást: “Ha megnézzük, mit építettünk fel eddig, nem is olyan rossz a helyzet. Volt már 30-40 új csapat a Forma-1-ben, közülük jó néhánynak még a versenyekre sem sikerült kvalifikálnia soha. Mi viszont ott vagyunk minden rajtnál, és lépésről lépésre felzárkózunk. Ott vagyunk, amire számítottunk vagy talán még egy kicsit előrébb is járunk.”