Ahogy első ízben tavaly, a Forma-1-es csapatok ebben az évben is önkéntes kéthetes nyári munkaszünetet vállaltak a Magyar és a Belga Nagydíj közötti időszakra, amelynek keretében az alakulatok gyáraiban teljesen leáll a munka, mindössze a karbantartók és a biztonsági személyzet marad szolgálatban.

Mivel a McLaren, a Mercedes, a Williams és a Sauber közvetlenül a Magyar Nagydíj másnapján megkezdte a szünetet, így náluk már tegnap újraindult a munka, Wokingban például a tesztpilóta, Gary Paffett ült be a szimulátorba hétfőn, míg Grove-ban a williamsesek az autók Spára való átszereléséhez kezdtek hozzá.

A Williamsnek és a három újonccsapatnak motorokat szállító Cosworth F1-es üzemében ma kezdik újra a tevékenységet, míg a sereghajtó Hispaniánál holnap lesz az első munkanap.

Azok a csapatok, amelyek nem zárták be a gyárakat rögtön a hungaroringi futam után, természetesen csak később, a saját két hetük leteltével dolgozhatnak majd újra: a Ferrari és a Toro Rosso jövő hétfőn, a Red Bull, a Renault és a Force India pedig mához egy hétre várja vissza a dolgozóit.