Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy már hétfőn elindul a munka, a 2011-ben a Bridgestone-t váltó Pirelli első Forma-1-es gumitesztje végül ma kezdődik az olaszországi Mugellóban.  

Ugyan az olasz gyártó korábban szerette volna Kimi Räikkönent megnyerni a munkára, ám a finn inkább a ralizásra koncentrál, így a Toyota tavalyi autójára felszerelt abroncsokat az eddig a Mercedes tartalékosi posztját betöltő Nick Heidfeld teszteli – ami egyébként növelheti is az idén versenyzői állás nélkül maradt német pilóta piaci értékét és esélyeit.

Heidfeld a mai naptól hivatalosan is a Pirelli tesztpilótája, miután a Mercedes GP elengedte őt a csapattól, amit a versenyző meg is köszönt nekik. Bár a 33 éves német biztosan örül, hogy újra vezethet, ma talán szívesebben lenne otthon, ugyanis tegnap éjjel megszületett harmadik gyermeke, a kisfiú a Justus nevet kapta.

A mugellói teszt ma és holnap zajlik, de a következő hetekben további teszteket tart a Pirelli Jerezben, Monzában és a franciaországi Paul Ricard pályán.

Az idén búcsúzó Bridgestone egyébként nem osztja meg adatait a jövőre beszálló Pirellivel, írja a finn Turun Sanomat. “Biztos vagyok benne, hogy a Pirelli megszerezte az F1-hez szükséges információkat a GP3-as szereplésén keresztül” – idézte a lap a japán gyártó képviselőjét.

“Nagyjából minden Forma-1-es pályát, a felületüket és a hőmérsékletüket is ismerjük” – mondta a Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery.