A BMW tavalyi kiszállása után igen nehéz helyzetbe került a Sauber, a svájci csapat 2010-ben alkalmi szponzorokkal, komoly támogató híján igen szűkös költségvetéssel versenyez. Az alakulat pocsékul kezdte az évet, de az idény közepére már sikerült javulni, a veterán Pedro de la Rosa és az újonc Kamui Kobayashi is pontokat szerzett.  

Az eredmények segíthetik a támogató keresését is, felröppent már, hogy a világ egyik leggazdagabb emberének számító mexikói Carlos Slim érdeklődik a Sauber iránt, a birodalmához tartozó távközlési cég, a Telmex szponzorként érkezhet jövőre.

A Telmex valószínűleg pilótát is ültetne az autóba, első számú jelölt az idén a GP2-ben jól szereplő mexikói Sergio Perez, de az utánpótlás-széria fő bajnoki esélyese, a venezuelai Pastor Maldonado szerződtetése sem kizárt.

A BMW-től a csapatot visszavásárolt alapító-főnök, Peter Sauber ugyan konkrétumot még nem mond 2011-ről, de a szakember bizakodóan nyilatkozik.

“Azt hiszem, versenyképesek leszünk (jövőre). Jó kilátásaink vannak a leendő partnereket illetően, keményen dolgozunk ezen. Biztosak vagyunk benne, hogy színesebb lesz az autó jövőre. Hogy mi lesz az alapszín, nem tudom, a szponzoron múlik” – utalt a mostani járgány “meztelenségére” a svájci, aki azt is hangsúlyozta, hogy még a jelenlegi, szűkös forrásaikkal is képesek a javulásra, ami külön bizakodásra ad okot.

“Közelebb jutunk a többiekhez. Már most is közel vagyunk a Williamshez, néha mögöttük, néha előttük, és a Mercedesszel is így vagyunk. Ebből világosan látszik, hogy még korlátozott költségvetéssel is lehetséges a fejlődés. A köridőink jók.”