A Forma-1-be elvileg 2012-ben tér vissza az USA a texasi Austinban rendezett Amerikai Nagydíjjal. Ennek kapcsán az F1 ura, Bernie Ecclestone a múlt héten arról beszélt, hogy a sportág népszerűsítése érdekében jó lenne egy amerikai versenyző is, azonban nem túl bizakodó ezt illetően, egy jelöltje persze van azért.

“Ami az amerikai versenyzőket illeti, próbálkoztunk mostanában, de hiányzik a megfelelő hozzáállás. Az USA-ban a Forma-1-hez szükséges erőfeszítés nélkül is lehet valaki sikeres pilóta” – mondta Bernie, hozzátéve, hogy azért akadna valaki. “Danica Patrick persze tökéletes reklámfigura lehetne.”

A 28 éves pilóta 2008-ban történelmet írt azzal, hogy első nőként IndyCar-futamot nyert Motegiben, és bár ezt azóta sem ismételte meg, de így is az USA egyik legismertebb autóversenyzője, igazi “celeb”. Patrick F1-be hozása már két éve felmerült, a Honda-tesztről is szó volt, de végül nem valósult meg a dolog, és egyesek komolyan kételkedtek benne, hogy az amerikai hölgy a Forma-1-be való-e.

A Force Indiá-s Vitantonio Liuzzi szintén a szkeptikusok táborába tartozik:

“Szerintem az F1 nagyon kemény lenne a nők számára. Gondolom Danica jó lenne a publicitás szempontjából, de a Forma-1-ben mások a célok, testileg és szellemileg is másfajta kihívás (mint az IndyCar). Az F1-ben egyáltalán nem olyan könnyű versenyezni, mint ahogy az emberek hiszik. Szerintem ez nem működne, de Bernie mindenféle ötletekkel előáll a sportág népszerűsítése érdekében, ő a főnök, szóval ki tudja” – nyilatkozta az ESPN-nek az olasz.