Bernie Ecclestone igazán rossz véleménnyel van Interlagosról, a Forma-1 ura a sorozat legrosszabb pályájának címkézte nemrég a brazil helyszínt. Egy ilyen kijelentés Ecclestone-tól nem jelent túl sok jót a szervezőknek és nincs ez másként most sem.

“Réges-régen, 1972-ben hittem még Brazíliában és idehoztam a Forma-1-et, de nem akarok több kérdést a csapatoktól a bajnokság legrosszabb pályáról. A jövő függ a fejlesztésektől” – utalt arra Ecclestone, hogy elsősorban a csapatok miatt maradhatott a sorozatban a rossz infrastrukturális pálya, hiszen nagyon fontos a szponzoroknak és az autógyáraknak is a dél-amerikai piac.  

Jelenleg a pályának 2015-ig van szerződése Ecclestone-nal Forma-1-es verseny rendezésére, de ez egyáltalán jelent biztosítékot a folytatásra. Még akkor sem, ha számos izgalmas döntő verseny volt itt a múltban. 2007-ben Kimi Räikkönen, 2008-ban Jenson Button és 2009-ben Lewis Hamilton is itt szerezte meg bajnoki címét.

Az üzletember azonban bízik benne, hogy hamarosan változhat a helyzet, annak nyomán, hogy az ország elnyerte a 2014-es labdarúgó-világbajnokság és a 2016-os nyári olimpiai játékok rendezésének jogát is, és az ehhez szükséges fejlesztések jelentős javulást ígérnek.

“Brazília szervezi a következő foci-világbajnokságot és az olimpiát is, így van értelme (a folytatásnak)” – mondta Ecclestone az Estada de Sao Paulo lapnak.