Mindenképp az idény egyik legkellemesebb meglepetése a Renault, a csapat jelenleg ötödik a konstruktőri versenyben, és van esélye arra, hogy lehajrázza a tavalyi világbajnok Mercedest. Eric Boullier főnöknek megvan a véleménye arról, hogy ki a felelős az utóbbi idők szerényebb eredményeiért.

“Számomra az a kulcs, hogy egy pilóta annyira akarjon nyerni, hogy ösztönözze a csapatot” – mondta Boullier. “Ez mindent megváltoztathat. Szerintem ez volt a gárda legnagyobb gyengéje tavaly, a pilóták nem voltak eléggé lelkesek.”

“A vezetőség sem állt a helyzet magaslatán, nem volt iránymutatás, nem volt világos cél. Ami a pilótahelyzetet illeti, Alonso visszatért a McLarentől, majd aláírt a Ferrarihoz, hiába lett volna fontos láncszem, nem volt eléggé motivált, nem hajszolta a csapatot. Mert tudta, hogy továbbáll.”

“Az eredmények hiánya miatt összeesett a csapat. Nem volt menedzsment, a pilótákkal nem volt egyszerű együtt dolgozni, arrogánsak voltak és nem segítettek megtalálni a helyes irányt.” Boullier szerint Robert Kubica az, aki mindent megváltoztatott a Renault-nál.