Nem úgy nézett ki, hogy a Sauber kettős pontszerzéssel ünnepelheti története 300. futamát, Kamui Kobayashi ugyanis csak a 23. helyet szerezte meg a szombati időmérőn. Ehhez képest a japán végül éppen csak Jenson Button mögött végzett a kilencedik helyen, hetedikként csapattársát, Pedro de la Rosát intették le, az istálló idén először szerzett két top 10-es helyet, ráadásul a svájci nemzeti ünnepen.

“Nagyon remélem, hogy Svájcban most a mi tiszteletünkre is buliznak” – mondta Kobayashi. “Óriási dolog, hogy a nyári szünet előtt mindketten pontot szereztünk. Fogalmam sincs, hogyan sikerült annyi autót megelőznöm az első körben, a tempónk nem volt tökéletes, de kielégítő. Nagyjából olyan gyors voltam, mint Button.”

“Nagyon elégedett vagyok, nem volt egyszerű ez a verseny” – értékelt de la Rosa. “Az autó jó volt, csak célba kellett érnem vele. Nem számítottam ilyen csodás eredményre, azt hittük, hasonlóan rosszul szerepelünk majd, mint Monacóban, ehelyett eddigi legjobb eredményünket értük el.”