F1: A veterán remekelt, az újonc bakizott 2 Míg az idény első felében csak látványosan vergődött a Sauber, az elmúlt versenyeken kezd magára találni a svájci csapat – a Magyar Nagydíj időmérőjén a veterán Pedro de la Rosa egészen a Q3-ig jutott, vasárnap a 9. helyről rajtolhat majd – a spanyol nagyon boldog.

“Elégedett vagyok a szereplésemmel, de ennél is fontosabb, hogy nagyon büszke vagyok a csapatra! Az autó igazán jó volt, a helyezésem mutatja, mennyit haladtak a srácok Hinwilben, főképp azt illetően, hogy gyorsabbá tegyék a lassú kanyarokban. Csak leszegték a fejüket és tették a dolgukat, és sikerült fordítani. Holnap igyekszem kerülni a bajt a rajtnál és az első körben, utána pedig a pontokért küzdök majd” – mondta de la Rosa, aki 2006-ban a McLarennel épp a Hungaroringen szerezte pályafutása egyetlen dobogós helyezését.

Míg a spanyol brillírozott, a máskor ügyes Kamui Kobayashi gyengén szerepelt a kvalifikáción, a japán már az első szakasz végén búcsúzott, szerinte rossz döntés volt a keményebb gumikon próbálkozni, a továbbjutáshoz a szuperlágyakra lett volna szüksége, mondta el a kvalifikáció után.

Az újonc azonban a nem túl fényes 18. helyet sem tarthatta meg, ugyanis a versenybírók öt hellyel hátrasorolták a kvalifikáció után, amiért a bokszutcában figyelmen kívül hagyta a kötelező mérlegelésre való kiintését jelző piros lámpát.

“Úgy tűnik, elmentem a piros mellett a bokszutcában nem mentem be az FIA mérlegelőjébe. Nem láttam a lámpát” – mondta az esetről.