Barrichello a forgalmon bukott 2 A szabadedzések alapján a Williamsnél joggal bizakodtak abban, hogy a Magyar Nagydíj kvalifikációján két autóval lehet ott a csapat az utolsó szakaszban, és bár Nico Hülkenberg meg is csípte a 10. helyet, csalódást jelentett, hogy Rubens Barrichello kimaradt, hiszen a Hungaroringen kulcsfontosságú a jó rajtpozíció.

“A Q1-ben minden tökéletes volt, az autó jól működött, örültem, hogy éppen csak annyit kell köröznöm, ami a biztos továbblépéshez szükséges. Amíg a többiek még küzdöttek, kényelmesen ültem a bokszban. Amikor a Q2-ben kimentem a gyors körömre, hatalmas forgalomba kerültem, emiatt lassan tudtam csak menni, ezért a gumijaim nem tudtak az optimális hőfokra melegedni. Nem volt tapadásuk, elment az autó egyensúlya, így a gumik miatt kénytelen voltam feladni a Q3-as álmaimat” – mondta az időmérő után a 2002-es hungaroringi győztes brazil.

A Q3-as továbbjutás ellenére Nico Hülkenberg sem volt teljesen elégedett, ugyanis a német ifjonc csak az utolsó lett a zárószakaszban, és tart a sűrű mezőnytől:

“Nagyon jó eredmény a Q3-ba jutás, a csapatban mindenki tisztában van azzal, hogy milyen szoros volt a mezőny, de ennek ellenére kicsit bánt, hogy nem tudtam előrébb végezni. Sajnálom, hogy a Renault mindkét autója és de la Rosa is megvert néhány tizeddel. Nagy kihívás lesz a futam, de bízom a pontszerzésben, annak ellenére, hogy tudom, nagyon versenyképes autók vannak körülöttem a rajtrácson.”