Barrichello a forgalmon bukott 1
Barrichello a forgalmon bukott 2

Barrichello a forgalmon bukott

Barrichello a forgalmon bukott

Barrichello a forgalmon bukott 25
Barrichello a forgalmon bukott 26
Barrichello a forgalmon bukott 27
Barrichello a forgalmon bukott 28
Barrichello a forgalmon bukott 29
Barrichello a forgalmon bukott 30
Barrichello a forgalmon bukott 31
Barrichello a forgalmon bukott 32
Barrichello a forgalmon bukott 33
Barrichello a forgalmon bukott 34
Barrichello a forgalmon bukott 35
Barrichello a forgalmon bukott 36
Barrichello a forgalmon bukott 37
Barrichello a forgalmon bukott 38
Barrichello a forgalmon bukott 39
Barrichello a forgalmon bukott 40
Barrichello a forgalmon bukott 41
Barrichello a forgalmon bukott 42
Barrichello a forgalmon bukott 43
Barrichello a forgalmon bukott 44
Barrichello a forgalmon bukott 45
Barrichello a forgalmon bukott 46
Fotó megosztása:
Barrichello a forgalmon bukott 47 A szabadedzések alapján a Williamsnél joggal bizakodtak abban, hogy a Magyar Nagydíj kvalifikációján két autóval lehet ott a csapat az utolsó szakaszban, és bár Nico Hülkenberg meg is csípte a 10. helyet, csalódást jelentett, hogy Rubens Barrichello kimaradt, hiszen a Hungaroringen kulcsfontosságú a jó rajtpozíció.

“A Q1-ben minden tökéletes volt, az autó jól működött, örültem, hogy éppen csak annyit kell köröznöm, ami a biztos továbblépéshez szükséges. Amíg a többiek még küzdöttek, kényelmesen ültem a bokszban. Amikor a Q2-ben kimentem a gyors körömre, hatalmas forgalomba kerültem, emiatt lassan tudtam csak menni, ezért a gumijaim nem tudtak az optimális hőfokra melegedni. Nem volt tapadásuk, elment az autó egyensúlya, így a gumik miatt kénytelen voltam feladni a Q3-as álmaimat” – mondta az időmérő után a 2002-es hungaroringi győztes brazil.

A Q3-as továbbjutás ellenére Nico Hülkenberg sem volt teljesen elégedett, ugyanis a német ifjonc csak az utolsó lett a zárószakaszban, és tart a sűrű mezőnytől:

“Nagyon jó eredmény a Q3-ba jutás, a csapatban mindenki tisztában van azzal, hogy milyen szoros volt a mezőny, de ennek ellenére kicsit bánt, hogy nem tudtam előrébb végezni. Sajnálom, hogy a Renault mindkét autója és de la Rosa is megvert néhány tizeddel. Nagy kihívás lesz a futam, de bízom a pontszerzésben, annak ellenére, hogy tudom, nagyon versenyképes autók vannak körülöttem a rajtrácson.”