Közel 150 munkatárssal, 19 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális mentő csapattal, hat orvosi gyorsbeavatkozó egységgel, valamint egy belgyógyászati, traumatológiai ellátásra is alkalmas ambulanciával vonult ki az Országos Mentőszolgálat a mogyoródi versenypályára – olvasható az OMSZ közleményében.
    
A nézőtéri szektorokba telepített mentőegységek tavaly a három versenynapon közel 160 esetben nyújtottak segítséget különféle rosszullétek, sérülések miatt, s most is készen állnak a gyors és szakszerű beavatkozásra.
   
Mint az a közleményből kiderül, noha az elmúlt közel két évtizedben orvosaik és ápolóik nagy gyakorlatot szereztek a Forma-1-es autóverseny speciális mentési feladatainak ellátásában, tudásukról évről évre számot kell adniuk a futamokat megelőző, súlyos balesetet szimuláló tesztvizsgán. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a csütörtök délutáni mentési gyakorlaton elismerését fejezte ki az OMSZ kiváló szakmai munkájáért – írta Győrfi Pál, hozzátéve: mogyoródi jelenlétük nem gyengíti a mentők alaptevékenységét, a mentési készenlétet.