A Német Nagydíj hétvégéjén felröppent, hogy a Renault-csapat pénzügyi gondokkal küszködhet, ugyanis az alakulat előlegért folyamodott az év végén kifizetendő F1-es pénzalapból. A csapatfőnök, Eric Boullier akkor gyorsan tisztázta, hogy a háttér biztos náluk, és egy frissebb interjúban Bernie Ecclestone is megerősítette ugyanezt.  

“Mindössze arról volt szó, hogy az egyik tulajdonosuk nem akart átcsoportosítani pénzt egy másik cégétől, mert ehhez igazgatótanácsi ülés kellett volna. De végül nem is adtam nekik pénzt, túljutottak a problémán, minden rendben náluk” – nyilatkozta a kisember a Daily Telegraph-nak.

Azonban míg a Renault-t nem félti az F1 ura, az újoncok helyzetét már másképp látja: a Lotust szeretné megtartani, de a Virgin és a Hispania jövőjében nem hisz, és nem is bánná, ha elbúcsúznának a száguldó cirkusztól:

“Nem lepne meg, ha egy-két csapat nem érné meg az idény végét. Van pár csapat a Forma-1-ben, amelynek nem itt van a helye. Eléggé elveszettek.”

“Nekünk elég tíz csapat. A Lotus egy nagy név, őket nem szeretném elveszíteni, de összességében ez az év elég kellemetlen, mert pénzbe került felszínen tartani ezeket a csapatokat. Jó sokat költöttünk arra, hogy versenyezhessenek. A lényeg, hogy egyszerűen nem szolgálták meg azt, hogy itt vannak. Nem hiszem, hogy megcsappanna a nézőszám, vagy kevesebben kapcsolnák be a tévét, ha egyszer csak nem lennének ott a versenyen!”