A Williams Grand Prix Engineering Limited nevű istállóval 1998-ban került összetűzésbe a vecsési székhelyű családi vállalkozás, amikor az F1-ben érdekelt társaság a Magyar Szabadalmi Hivatalba történt bejegyzés ellenére megtámadta a magyar vállalkozás logóválasztását.

A “magyarországi piacra másodikként érkező” Williams védjegybejegyzését több peres eljárásban is törölték, majd 2008-ban a Fővárosi Bíróság mint közösségi védjegybíróság jogerős döntést hozott arról, hogy Magyarországon a ruházati árucikkek kategóriájában kizárólag a vecsési székhelyű vállalkozás használhatja a Williams márkajelzést – hangsúlyozta az MTI-nek Kortye Vilmosné cégtulajdonos.

A tavalyi Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt a magyar cég ugyancsak védjegyfigyelést kért, majd áru hamis megjelölése címen büntetőfeljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrségen. A cégtulajdonos az MTI-nek elmondta: ennek eredménytelensége után tárgyalásokat kezdtek a Williams istállóval, és “információjuk van arról”, hogy a csapat versenyzői valószínűleg felirat nélküli ruhában és lábbeliben fognak versenyezni a hévégi Magyar Nagydíjon, illetve hogy a csapattagok is felirat nélkül vagy más márkajelzéssel jelennek meg.

“Az utóbbiak persze arra engednek következtetni, hogy az áru hamis megjelölését megvalósító csapat vezetői tudják jól, hogy a korábbi években megvalósult az áru hamis megjelölése, és hogy kikerüljék a jogi procedúrát, ezt a megoldást is használhatják a verseny során” – mondta Kortye Vilmosné.

Hozzáfűzte: a védjegyfigyelés kapcsán a vámhatóság az idén is lefoglalhatja a Williams istálló nevét viselő árukat, a kereskedőket pedig pénzbüntetéssel is sújthatják.