F1: Jól tette a dolgát az újonc 2 Míg Robert Kubica helye biztos a Renault-nál 2011-re, újonc csapattársa, Vitalij Petrov jövője az eredményességén múlhat, mondta nemrég a Renault főnöke, Eric Boullier. Úgy tűnik, az orosz tökéletesen megértette a helyzetet, a vasárnapi Német Nagydíjon ugyanis a 13. helyről rajtolva végül a pontot érő 10. helyen ért célba – a főnök elégedett.

“Be kell vallanom, hogy felülmúlta a várakozásokat. Az időmérős tempója egy kicsit elmaradt Robertétől – hibázott az egyik kanyarban, amiért nagyon mérges is volt magára -, de a kör nagy részében tartotta vele a lépést” – mondta Boullier.

“A futama pedig egyszerűen ragyogó volt – ennél nem lehet többet mondani -, végig bírta Robert Kubica tempóját. Konzisztens volt, amikor pedig azt kértük, hogy stratégia miatt húzza meg, hogy megelőzhessük Kobayashit és a Williamseket, megtette. Nagyon jól teljesített!”

“Nemrég azt kértük tőle, hogy kapja össze magát, hozzon pontokat és meg is tette. Ezután ugyanezt várjuk tőle minden hétvégén, és ha megteszi, nagy jövő vár rá az F1-ben” – tette hozzá a francia.