Kubica: Jót küzdöttem Schumacherrel 2 A Renault-nál már a Német Nagydíj előtt tudták, hogy a csapat nem lesz erős Hockenheimben, amit a szabadedzések és az időmérő is megerősített, azonban a versenyen sikerült a legtöbbet kihozni a helyzetből.

“Tekintetbe véve az autó itteni potenciálját, azt hiszem, jó hétvégénk volt. Volt néhány izgalmas pillanat a futamon: jól rajtoltam, Hamiltont próbáltam megelőzni, de a kettes kanyarban korán fékezett, pozíciót veszítettem Buttonnal és Webberrel szemben. Aztán a kiállásom után jót küzdöttem Michaellel, de vigyáznom kellett, hogy nem húzzam sokáig, mert jó tempó kellett, hogy Rosberg előtt maradhassak a kiállása után. Összességében az élmenőkhöz képest lassúak voltunk, a hetedik helynél jobbra nem hajthattunk, úgyhogy azt hiszem elégedettek lehetünk, hogy sikerült elérni a maximumot” – magyarázta Robert Kubica a futam után.

A lengyel mellett a Renault másik versenyzője, Vitalij Petrov is pontot szerzett, a 13. helyről a 10.-ig kapaszkodott – az újoncnak nagyon jól jön ez, hiszen a csapat pont ilyen eredményeket vár tőle, ha szerződéshosszabbítást szeretne.

“Izgalmas verseny volt számomra, nagyon örülök, hogy most száraz körülmények között is pontot szereztem – főleg, hogy azt hittem, csak 11. lettem, nagy meglepetés volt, amikor megtudtam, hogy 10. vagyok!  A rajtnál sikerült egy helyet előrelépnem, a tempóm jó volt, a kiállás előtt pedig keményen nyomtam, ezzel pedig még további két helyet javítottam. Örülök az eredménynek, de tudom, hogy jobban teljesíthettem volna az időmérőn, még dolgoznom kell rajta, hogy mindent jól összerakjak!”