F1: Vettel bejelentkezett a pole-ért 2 A Német Nagydíj harmadik edzése is esővel kezdődött, így ezúttal sem volt könnyű dolga a csapatoknak és pilótáknak. A pálya az egyórás gyakorlás közepére kezdett lassan felszáradni, de a vizes foltok csak a végére tűntek el végleg.

A versenyzők előbb a kemény gumikon köröztek, de a végére felkerültek a szuperlágyak is, ahogy egyre jobban javult a pálya tapadása. Az utolsó három percben Fernando Alonso, Mark Webber és Sebastian Vettel küzdött az elsőségért, amit végül a fiatal német szerzett meg egy szupergyors körrel.

Ahogy tegnap, most is a két Red Bull és a két Ferrari alkotta az élmezőnyt, azonban biztató lehet a Mercedes számára, hogy Nico Rosberg és Michael Schumacher az 5. és 7. helyen zárt, közrefogva a mclarenes Lewis Hamilont, aggasztó azonban a Mercedes-motorosok időbeli hátránya.

A Williams nagy reményekkel várhatja az időmérőt, egyértelműen kinéz számukra a Q3, hiszen szombat délelőtt is mindkét pilótájuk a top10-ben zárt, ahova még a kicsit küszködő Robert Kubica fért be.

Jenson Button továbbra sem találja önmagát, a címvédő a nem túl előkelő 13.idővel végzett. A pénteki első edzés fölényesen megnyerő Adrian Sutil azóta egyre rosszabb helyzetbe kerül, a német autója műszaki hiba miatt épp csak el tudott vánszorogni a bokszutcáig, a Force Indiánál lesz szerelnivaló.

A Virgin ugyan tegnap és még ma is új fejlesztéseket pakolt az autóra, de ezek nyilvánvalóan nem hoztak előrelépést, már mindkét Hispania is verte őket.

A szorosnak ígérkező időmérő a hagyományos időpontban, 14 órakor kezdődik.

Német Nagydíj, 3. szabadedzés, Hockenheim, 2010.07.24.