A brit Autosport értesülése szerint a Renault nemrég Bernie Ecclestone-hoz fordult, a csapat előleget szeretett volna kérni az év végén a csapatok között szétosztandó pénzéből. Ilyesmit általában a pénzügyi gondokkal küszködő kiscsapatok szoktak tenni, de a csapatfőnök amellett, hogy elismerte kérelmet, azt állítja, hogy ők nem ezért szerettek volna hitelt szerezni, a 2011-es fejlesztésekre akartak költeni.

“Nemrég írtunk alá két új szponzori szerződést, egyet 10, egy másikat pedig 3 millió euróról. Az én dolgom az, hogy a lehető legjobban hajtsam előre a csapatot, júliusban pedig zöld utat is kaptunk az R30-as további fejlesztésére, hogy megverhessük a Mercedest. Ugyanakkor azt is kértem, hogy nekikezdjünk az R31-es, a jövő évi autó fejlesztésének.”

“Az új szponzoroktól csak szeptemberben érkezik pénz, de nekem most azonnal lenne rá szükségem, nem várhatok két hónapot. Megkérdeztem a tulajdonosokat, hogy milyen megoldás lehetséges, beszéltem Gerard-ral (Lopez, többségi tulajdonos), aki megkérdezte Bernie-t, aki azt javasolta, hogy áthidaló hitelként kérjünk előleget az év végén nekünk járó pénzből” – magyarázta Eric Boullier.

A francia szakember azonban elismerte, hogy végül nem sikerült előleget szerezni, ehhez ugyanis az összes rivális egyhangú jóváhagyása kellett volna, ezt azonban nem sikerült megkapniuk.

“Pár csapat nemet mondott, mert nem szeretnék, ha már most fejlesztenénk a 2011-es autót, ezért más megoldást kell keresnünk. De nincsenek pénzügyi gondjaink, egyszerűen most kellett volna készpénz, hogy elkezdhessük a fejlesztést. De amit kértünk, az a mi pénzünk, a Concorde Agreementben is benne van, hogy megtehetjük ezt. Persze a többiek beleegyezése is kell, mert ez amolyan szívesség, de ez nem kölcsön lett volna, hanem a mi pénzünk.”