Bár miután Silverstone-ban a csapat Sebastian Vettelnek adta az eredetileg Mark Webber autójára szánt új első szárnyat, az ausztrál nyíltan elfogultsággal vádolta a Red Bullt, a hockenheimi versenyhétvége előtt mindkét versenyző igyekezett tisztázni, hogy kettejük közt nincs harag.

“Sok mindent beszéltek és írtak, de a lényeg, és ezt kell megértenie mindenkinek: mindegy, hogy ki nyeri a futamot, egy csapat vagyunk” – mondta Vettel a csütörtök délutáni sajtótájékoztatón.

“Silverstone-ban a Red Bull Racing győzött, pontosabban Mark, de nem sok dicséretet kaptunk. Mi azonban így is tudjuk, mi a cél, és ahogy mindenhol, a csapat itt is épp olyan motivált. A csapatszellem a legfontosabb, azt pedig nem befolyásolja, hogy mit beszélnek vagy írnak” – szögezte le a német, aki azt is elmondta, hogy a napokban ugyan meghúzódott egy kicsit a lába focizás közben, de ez nem jelent majd számára problémát az autóban.

Vettel csapatszellemről szóló szavait a sajtótájékoztatón szintén részt vevő Webber is megerősítette, az ausztrál azt mondta, már túlléptek a Brit Nagydíjon.

“Nem volt nagy dráma, csak történt ez-az. Seb semmi rosszat nem tett legutóbb. Sajnos a kettős győzelem nem jött össze, pedig képesek lettünk volna rá, de a csapat már kész a folytatásra. Természetes, hogy a média szeretné összeugrasztani a csapattársakat, de Seb és én is csak tesszük a dolgunkat. Mindketten ugyanazért a csapatért dolgozunk, semmi probléma. Mindig tanulunk valamit. Ez így egészséges, mert győzelmekkel szerezzük a leckéket, felvesszük a versenyt a legjobb csapatokkal, büszkék lehetünk.”