Tavaly óta a Forma-1-es csapatok rádióforgalma szinte teljes mértékben hozzáférhető volt a televíziós közvetítés számára, azonban esetenként azért egy gomb megnyomásával titkosíthatták az üzeneteiket.

A német Auto Motor und Sport közlése szerint azonban a hétvégi Német Nagydíjtól ennek vége, mostantól a teljes rádióforgalom nyílt lesz, a közvetítéseknél csak a káromkodásokat cenzúrázzák majd.

Legutóbb, Silverstone-ban a Red Bull-os Mark Webber második számú pilótás megjegyzése kavart bajt, az ausztrál mostanra azzal viccelt, hogy néhány csúnya szót is belekeverhetett volna, és akkor nem kerül nyilvánosságra az üzenete. A Red Bull-főnök is hasonlóan mókázott, szerinte a Brit Nagydíj legfőbb tanulsága az volt, hogy “a rádiót ki kell kapcsolni a futam végén”.

A mercedeses Ross Brawn nem örül igazán annak, hogy már semmi titka nem lehet a csapatoknak, az angol arra figyelmeztetett, hogy a kommunikáció ezután virágnyelven folyik majd.   

Fernando Alonso és Robert Kubica silverstone-i incidense nyomán a csapatok és az FIA közti kommunikáción is változtatnak: míg eddig a versenyigazgató, Charlie Whiting rádión tett javaslatot, ezután problémás kérdés esetén 90 másodpercen belül egyértelmű üzenet jelenik majd meg az érintett csapat monitorán.